Armenzorg

Meerdere keren per jaar gaan er ploegen naar Roemenië of Oekraïne om krotwoningen op te knappen van de allerarmsten.
Veelal leven deze mensen op een lemen vloer. Dit betekent vochtigheid in huis, ongedierte dat 's nachts de woningen in komt, hobbelige vloeren etc. Zoals de benaming BetonProject al aangeeft: de werkploegen leggen betonnen vloeren in de woningen en lossen deze problemen daarmee in een keer op. Ook worden er veranda's en waterkeringen aangelegd. Mede dakwerkzaamheden om de lekken te dichten. Sinds 2005 zijn er meer dan 1300 BetonObjecten gerealiseerd!
Er wordt ook specifiek iets gedaan voor de kinderen. Kleding en een kinderfeest. Ook wordt de actie afgesloten met een feestdienst ism de plaatselijke kerk.


Betonproject Roemenië 2023 - Bekijk hier de video

Betonproject juli 2015 - Bekijk hier de video


Gasten van de Opvang. (Dit is bijzonder!) Mensen die vanwege verslavingsproblematiek of anderszins in de opvang bij Stichting In de Vrijheid zitten, gaan mee met de ploegen en krijgen daardoor ook een karakterologische vorming. Meer dankbaarheid om hoe goed zij het in feite hebben. Zij ervaren ook dat zij heel nuttig kunnen zijn en belangrijk kunnen zijn voor minderbedeelden. 

Wellicht heeft u interesse voor deze bediening en wil deelnemen of wellicht met een ploeg een actie uitvoeren: neem contact op voor overleg. In Mei 2017 gaan weer de eerste ploegen op weg. 
Dit zal in Oekraïne zijn omdat dat land vanwege de oorlog veel armer is dan Roemenië, waar de welvaart de laatste 10 jaar enorm is toegenomen.