Preventie!

Uw Preventiewerkers 2024

Nodig ons bij u uit!

Stichting In de Vrijheid heeft vele jaren ervaring met het geven van Preventie! lessen, lezingen en presentaties.

Drugs, Alcohol, Gokken en Gamen.
Het zijn levensgrote problemen in veel mensenlevens. 
Voorkomen is beter dan genezen. Preventie! appelleert, informeert en maakt mensen weerbaarder. 
Het ontmaskert de uiterlijke schone schijn en openbaart de nuchtere achterliggende ellende. Het remt mensen af te beginnen, te reduceren of te stoppen met vernietigend gedrag. Met name Game verslaving is de laatste 10 jaar enorm toegenomen en de problematiek wordt onderschat. Een uur Preventie! kan al veel helpen om mensen weerbaar te maken!
De programma's bevatten ook een onderdeel: Wat dan wel? Hierin worden de mooie dingen van het leven genoemd, dingen die gezonde voldoening geven. 

Het team bestaat uit een tiental mannen, ervaringsdeskundigen die weten waar ze het over hebben en zelf gestopt zijn.
De getuigenissen van hen hebben behoorlijk impact op een doelgroep.
Het Preventie!-programma duurt 1 lesuur. Bij drugs en/of alcohol met een lesbrief kan het eventueel
2 lesuren duren. Net wat men wenst. 

De onkosten voor de lessen zijn tegen reiskostenvergoeding. Bij grotere aantallen lessen per dag kan de onkostenprijs evt. aangepast worden. De lessen zijn ook in te passen als onderdeel van een Jeugdgroep avond of Ouderavond.

Het programma wordt vooral op scholen, jeugdgroepen en gevangenissen uitgevoerd maar is voor alle relevante doelgroepen inzetbaar.

Het programma bestaat uit 3 onderdelen en wel:
1.Theoretische kennis, middels een Powerpoint met info en filmpjes en/of een lesbrief.
3.Een getuigenis van een ervaringsdeskundige
4.Interactie met de groep. Met of zonder een mini-enquete.  

Mail naar Wendell en Arenda Breslau via het contactformulier hieronder:

    Nodig ons uit

    Vul het contactformulier in om een afspraak te maken en laat enkele PreventieWerkers hun werk doen! (Alleen reiskosten worden in rekening gebracht.)

    Softdrugs bestaan niet!

    Een hasj-sigaret (joint) bevat schadelijke stoffen gelijk aan 15-20 sigaretten en meer dan 200 verschillende giftige stoffen! De schadelijkste van deze stoffen is de werkzame stof heet THC-d-9 die na inname 20 tot 30 dagen in het lichaam blijft! Bij regelmatige inname ontstaat dus snel een ophoping van deze stoffen in de vetrijke delen van het lichaam, nl. hersenen, mergbeen en testikels. 

    Hersenbeschadiging
     Door ophoping van THC in de hersenen, structuurveranderingen en vernietiging van hersencellen. Cognitieve functies zoals geheugen- en concentratie-vermogen verslechtert. Prestaties (school) op dit vlak dus ook. Tevens wordt vervlakking van interesses geconstateerd, o.a. oorzaak van éénzijdigheid bij gebruikers. 

    Verzwakking van het immuunsysteem. 
    Door ophoping van THC in het mergbeen verslechtert de kwaliteit en kwantiteit van witte bloedlichaampjes. Dus meer kans op ernstiger gevolgen van ziekten. Kans op ontwikkelen van tumoren is zeer verhoogd. 

    Negatieve biochemische invloed op de spermatozoa. 
    Ophoping van THC in testikels bewerken misvormingen aan zaadcellen wat psychische enof fysieke afwijkingen kan veroorzaken bij nageslacht. -Belemmeringen in foetus-groei. THC opname bij zwangere vrouwen kan veel nadelige gevolgen hebben voor de baby. 

    Verhoogde kans op schizofrenie en ontwikkeling van andere psychiatrische ziektebeeld verschijnselen. 
    Dit komt mede doordat hasj en marihuana hallucinogene werking hebben. De natuurlijke waarneming wordt beneveld en verandert tot soms surrealistische verschijnselen. Dit brengt ons bij het volgende, niet wetenschappelijk maar wel in de verslavingszorg en psychiatrische instellingen geobserveerde en breed aanvaarde constateringen. Allerlei angsten, (fobieën), wanen, met name achtervolgingswaan, overdreven achterdocht, mentale zwakte en introversie, horen van stemmen in het hoofd etc. Vervaging van normen en waarden en verzwakking van weerbaarheid.

    Alle drugs zijn hard!  

    (Bron; Wetenschappelijk Onderzoek; Advances in the Biosciences. Volume,80, Nahas & Latour; Physiopathology of illicit Drugs; cannabis) Uitgave: Stichting In de Vrijheid Drugspreventie.