TIME OUT

TIMEOUT: Werk aan jezelf onder begeleiding van gediplomeerde ervaringsdeskundigen in mooie toeristische omgeving en gezelschap dat hetzelfde doet. € 30,00 per dag all inn, eigen kamer, 3 maaltijden en specialistisch programma.
Na aanmelding via het invulformulier, word je teruggebeld voor overleg en vragen.  

Download de infobrief


TIME OUT!! Voor mannen die een week of langer willen investeren om te ontstressen en/of een wending in hun leven willen brengen. 

BegeleidingsAspecten: 

1.Tot rust komen in toeristische omgeving.
Rusten en Sjalom. Mensen die in de opvang aankomen hebben vaak een hectische tijd achter de rug. Ontstressen is dus van belang. Dat is ook o.a. een geestelijke vaardigheid.Een eigen kamer en tijden van ontspanning alswel onderwijs helpt daarbij. DiepteSjalom is een uitvloeisel van het Evangelie dat kan reiken tot in het wezen van een mens. 
 
2.Begeleiding en Onderwijs. 
 De eigen inzet is natuurlijk belangrijk om doelen te halen maar de jarenlange ervaring, de begeleiding en voornamelijk het onderwijs zijn sterke hulpmiddelen daarbij. Er is een lesboek en de christelijke identiteit komt mede daarin tot uiting. Lessen worden gegeven door o.a. gediplomeerde ervaringsdeskundigen. 
 
3. Structurerende omgeving.
Vaak hebben mensen een ontregeld leefritme achter zich, wat stress bevordert. Er is een programma met vaste tijden. De begeleiding stimuleert gasten om de vaste tijden aan te houden zodat het bioritme stabiliseert.

  Aanmelden opvang


  GehuwdOngehuwd


  4. Socialisering door groepsdynamiek. 
  Omdat meerdere mensen op de locatie in sociaal verband samen zijn, wordt men qua mentaliteit positief beinvloed. Zelfs een conflikt werkt daarbij ten goede. Ter ondersteuning hiervan worden er lessen over sociale- en communicatieve vaardigheden gegeven. 
   
  5. Stimulerende omgeving. 
  Er wordt op locatie diverse opties tot activiteit gefaciliteerd. Sportveld, (dart, spel, boekenkast, pooltafel) Fitnessroom, Werkschuren: Klussen, Tuinwerk, Linnenkamer, Muziek, Sanitair, Gespreksruimten, Samenkomstzaal, en een Kringloopwinkel. Dynamiek dus met heel leuke en leermomenten. 
   
  6. Bescherming.
  Onze gasten willen zich in vrijheid ontwikkelen. Het terrein van In de Vrijheid is dus een drugs- en alcoholvrije zone. Daar wordt toezicht op gehouden. UC’s en blaastesten etc. 
   
  7. Hygiëne. 
  Lichaams- en omgevingshygiëne en er zijn corveemomenten. Gasten koken zelf in de grote keuken, die moet schoon blijven. 
   
  8. Wat verwerft een actieve deelnemer aan het programma?
  Gast zal innerlijk merken dat actief deelnemen positieve competenties vergroot, dat hij rustiger wordt, verbetert in sociale omgang en communicatie, algemene kennis opdoet, geestelijke diepgang ontwikkelt en eventueel maatschappelijke oriëntatie verbreedt. Boven alles dat hij zich bewust wordt dat obsessies, in wat dan ook, niet meer bij hem horen indien hij succesvol wil zijn. Mede dat hij ervaart sterker te worden in weerbaarheid tegen de verleiding van compensatiegedrag. Dit alles geeft voldoening en basis tot het herpakken van het leven in de samenleving. 
   
  9. Het basis zorgpakket van stichting In de Vrijheid houdt niet in: (Er worden wel adviezen en evt. instructies gegeven.) -ziektekostenverzekering, . -tankheelkundige zorg, -persoonlijke administratie -financiële zaken/schuldhulpverlening -justitiële zaken- -sociale en maatschappelijke verplichtingen –inkomstenwerving: werk en inkomen -medische zaken (men kan wel naar huisarts Eckhardt in het dorp waar men geholpen wordt als gastcliënt –Evt. behandeling door een psycholoog of psychiater niet, maar kan evt. aangevraagd worden via de huisarts. De logistiek met betrekking tot bovenstaande zaken niet. Verblijf op de locatie is op eigen risico. 
   
  10. Financien. 
  Een TimeOut kost 30 euro per dag all in. Eigen kamer, programma en maaltijden.